“Ik ben in den hof hé” is één van de standaardzinnen die je momenteel hoort weergalmen in ons huis, kwestie dat iedereen weet waar moeder de vrouw is. Ik kreeg de kriebel der tuinieren door van mijn grootvader, als kind deed ik niets liever dan helpen om patatjes uit te doen…barrevoets in de aarde. Hoe onbeschrijfelijk lekker waren die eerste zoete worteltjes die ik van hem kreeg, het beetje aarde dat eraan hing at ik met veel plezier mee op..

Imbolc

Gisteren vierden we met een kleine groep Imbolc. Het eerste lentefeest dat tussen Midwinter en Ostara zijn plaatsje heeft op het Keltische wiel van het jaar. Het werd een heel intieme wandeling, vol verwondering en verbindende momenten. Met ruimte voor een lach en een traan. De natuurelementen waren alom aanwezig. Een bijzondere wandeling op de grens tussen winter en lente.

Midwinter

Hoe bijzonder om in deze magische tijd de eerste stapjes van Barrevoets te mogen zetten. Gisteren vierden we samen de winterzonnewende, één van de acht Keltische jaarfeesten waarin we het midden van de winter en de hergeboorte van de zon vieren. In deze tijden van klimaatopwarming en globale veranderingen worden we ons meer en meer bewust van onze invloed op onze planeet en de impact op haar ecosystemen. Nooit eerder was de nood zo hoog om onze denkpatronen te doorbreken. Het patroon waarbij we onszelf los van de Aarde en los van elkaar zien te veranderen naar onszelf zien als onlosmakelijk deel van de natuur en het levensweb. 

Verdwalen...

Verdwalen..

Herken je het gevoel van een heerlijk weekend voor de boeg maar toch oh zo veel zaken die om ter hards roepen? De was die eens moet draaien, de was van het weekend ervoor die zijn weg naar de kast nog moet vinden, boodschappen die nog moeten gebeurden, die papieren van de ziekteverzekering die dringend eens in orde moeten gebracht worden, … Hohoho wat staan er veel ‘moeten’ in die dag van vandaag dacht ik zo. Wat zal er gebeuren als ik nu eens een dagje staak en al dat moeten laat voor wat het is? Vandaag sta ik op de rem want de zon schijnt, the perfect excuse! Hoe eenvoudig mooi kan het leven zijn?

Pagina 1 van 2

©2019 Barrevoets - Centrum voor natuurcoaching en natuurbeleving. Webdesign by Dmd-webdesign.be